Grabben här hemma växer så det knakar och det blir minsann ingen billig historia med vinterkläder. Förra året hade Ludwig väldigt många overaller, denna vinter Kommer han inte kunna ha någon utav dem. Jag köper numer bara 98/104. Jag vill att han ska kunna röra sig obehindrat och skulle jag följa storlekarna efter rekommendation så skulle dom långärmade tröjorna vara trekvarts och byxorna shorts. Okej inte riktigt så illa men väldigt nära.

Problemet Ludwig alltid har haft är att kläderna blir för kort i ryggen. Det har jag nog mannen min att tacka för, det är lika där.
Skorna var jag stensäker på att han skulle kunna ha. Men inte! Två-tre storlekar för små. Han kommer dra 25 på vinterskorna för att kunna få plats med en strumpa.

Eftersom jag är upp i Ludwig hela tiden så ser jag inte att han växer, det märks på kläderna. Jag rensar och rensar mest varje vecka då något blivit för litet.

Högst på inköpslistan:
Fleecedress
Overall
Varma handskar
Vinterskor

Han har blivit riktigt duktig vad gäller sömnen nu. Vissa kvällar är det såklart inte så kul att lägga sig men oftast går det bra. Igår hade han somnat, vaknade till när M bar ut honom i bilen och när dom kom till Brunflo för att hämta mig så sa han hej sen somna på en gång. När vi kom hem vaknade han till och jag försöka ta med honom upp, men nej, han gick och la sig på soffan och somnade på en gång. Lättsamt.

Något som är ännu mer lättsamt är att han talar om vad han vill. På morgonen att han vill ha välling/macka med smör, om det är dags att byta blöja (spelar ingen roll om det är 1 eller 2 där). Om han är törstig, vill gå ut med mera. Allt blir så mycket enklare. Inte lika många utbrott, mer harmonisk miljö hemma. Underbart. Barn är underbara, och en vacker dag vill jag nog ändå ha en till, trots att jag varit lite emot det.